En wat doen we dit jaar met de Kerst?

En wat doen we dit jaar met de Kerst?

16 december 2019 20:00


Als we de soms tenenkrommende Kerstcommercials van onze grootgrutters mogen geloven, dan zien de Kerstdagen van de man er anno 2019 als volgt uit: eerste Kerstdag aan het familiediner met op tafel een “mondvermaak”, gevulde kalkoen, kastanjepuree, bubbels, crunchy chocoladeschotsen en als tafelversiering een “groenbeleving”. Tweede Kerstdag bij de schoonfamilie met op de feestelijk versierde tafel: een garnalencocktail, reerug, kastanjepuree, een uitzonderlijk fruitige en soepele Chateau Migraine en limoncello tiramisu met frambozen toe. En natuurlijk niet te vergeten op de achtergrond Home alone 1 t/m 6, de RTL-boulevard Kerstspecial, All You Need Is Love, Geer en Goor bij de Voedselbank en Nederland Zingt en op tweede Kerstdag gezellig met z’n allen in de file naar de IKEA!

Nee, dan had de man het in 1922 heel wat beter voor elkaar! Den 1sten Kerstdag trokken we om een uur of half 2 massaal naar de Kempenaerstraat voor de kraker ASC I – Viktoria ’04. Deze ijzersterke selectie uit Düsseldorf was het familiediner in der Heimat ontvlucht voor een lekker potje ballen tegen Rood-Zwart! Na afloop (natuurlijk onder het genot van een biertje) napraten over de match en tegen een uur of 10 weer op huis aan!

Als toetje stond den 2den Kerstdag de stadsderby ASC I – LFC I op de agenda. Een match tegen ‘De Kanaries’ stond in die altijd garant voor spanning en sensatie, dus het napraten (onder het genot van een biertje) duurde steevast tot in de kleine uurtjes.

Dat waren nog eens tijden voor de man. Vroeger……. ja, toen was álles beter!!!!!!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!