Ajax Cricket

Ajax Cricket

Nederlands Cricket XI in Nepal - Livestream

16 april 16:45  Het Nederlands mannen cricketelftal neemt tussen 17 en 24 april deel aan een Twenty20 drielandentoernooi in Kathmandu, Nepal. Oranje speelt in de ‘Tri Nations Cup’ tegen Nepal en Maleisië. Alle wedstrijden zijn live te volgen via het KNCB Youtube-kanaal: https://www.youtube.com/user/CricketNederland De directe link voor de eerste wedstrijd Nepal – Nederland op zaterdag 17 april (09.30 u. Ned. tijd) is: https://youtu.be/6ab7vWLK7Fs meer »


Ontgroening

13 april 13:30  Hoewel Sportpark Overveer zichtbaar vergroent met de aanplant van boompjes en struiken, is er ook een andere beweging gaande. Met name in het voorjaar groeit het onkruid welig op de tegelpaden naar en rond ons clubhuis. Met de onderhoudsploeg op maandag en donderdag wordt handmatig geschoffeld om de boel netjes te houden. "Werd" is echter meer op zijn plaats.meer »


Ze smaken niet zoals ze kraken

13 april 13:15  Wie verwacht dat men zich op bestuurlijk verenigingsniveau uitsluitend met strategische zaken bezighoudt, komt regelmatig bedrogen uit. Soms hebben ogenschijnlijk futiele voorvallen vérstrekkende gevolgen. Wat bijvoorbeeld te denken van de navolgende ‘casus’, die het bestuur van A.S.C. in 1966 de nodige hoofdbrekens heeft gekost. meer »


Ajax cricket, mijn zomerhuis

11 april 10:30  “Als klein voetballertje bij ASC ging ik met een aantal teamgenoten ook cricket spelen (Evert Brouwer; Frits de Jongh jeugdleider). De combinatie voetbal en cricket ging prima samen, totdat ik in beide selecties kwam. De overlap van de seizoenen was lastig, maar daar kwamen we in onderling overleg wel uit. Dat is dan 1 van de vele voordelen van een combivereniging." meer »


Nieuwsbrief Ajax cricket

8 april 20:45  Onderwerpen in de nieuwsbrief van april 2021: Welkom nieuwe jeugd- en seniorleden; indeling teams, programma topcompetitie Ajax Dames, vrijwilligers gezocht, Ajax Cricket mijn zomerhuis (column Frank Snieder).meer »


Typisch A.S.C.

8 april 14:00  In de 80-er jaren vroeg de toenmalige penningmeester zich tijdens de rondvraag van de Algemene Ledenvergadering af wat er moest gebeuren bij een eventueel kampioenschap van het eerste. Hij moest hier financieel weliswaar niet aan denken, maar toch werd in de vergadering het volgende ‘scenario’ afgesproken: meer »


Vrolijk Pasen op kunstgras

7 april 11:45  Tijdens het paasweekend zijn de nieuwe kunstgrasvelden feestelijk geopend. Op zaterdag mochten JO8 tot en met JO19 zich uitleven op de velden en de attracties. Maandagochtend was er paaseieren zoeken voor de Mini's en de Kickers, afgesloten met een voetbaltoernooi. Een fotoreportage (met dank aan Ingrid Stofmeel en Chris Zweistra voor de foto's).meer »


Feestelijke opening kunstgras: sportieve winst voor ASC

1 april 20:00  De kunstgrasvelden liggen er: geweldig! Een mooie prestatie van het bestuur van ASC en Stichting Sportpark Beheer Overveer. En natuurlijk vakkundig werk van de aannemer CSC Sport. meer »


In memoriam Jacques van Gent

1 april 12:30  Vandaag bereikte ons het droeve bericht dat Jacques van Gent op 26 maart jl. op 88-jarige leeftijd is overleden. Jacques genoot binnen de vereniging vooral bekendheid in cricketkringen. In de negentiger jaren van de vorige eeuw is hij een aantal jaren secretaris geweest van de cricketcommissie van Ajax. Het secretariaatschap nam hij uiterst serieus en nauwgezet heeft hij zich van zijn taak gekweten. Bladerend door z’n archief vallen twee dingen op: de geordendheid ervan en de stijl waarin hij de uitgaande correspondentie vorm heeft gegeven; er zitten taalkundige hoogstandjes tussen. meer »


Andere tijden, zelfde boodschap: hartenwens vervuld!

1 april 12:30  We schrijven 2021: “Eindelijk is het er van gekomen. We hebben kunstgras. Niet zo maar kunstgras, nee, state of the art met kurk infill. Nooit meer maaien, nooit meer lijnen trekken, nooit meer een modderig veld en nooit meer afgelastingen. Alleen iedere week een beetje vegen en klaar is Kees (Huib)! En een veldje! Om van te smullen! M.M. proficiat.”meer »


Ga naar archief

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!