Ajax Cricket

Ajax Cricket

Ode aan ‘De Spin’

Vandaag, 9 december 10:45  Vorige week zware kost (politiek en sport en zo), deze week staat er een licht verteerbaar stukje op het menu.meer »


Intelligenti pauca!

1 december 11:15  In september 1980 gaat er weer eens een andere (frisse) wind waaien binnen A.S.C., want er treedt een nieuw bestuur aan; nieuwe bezems, u kent dat spreekwoord wel! Nadat de kakelverse voorzitter zich in het clubbericht van 29 september eerst afgevraagd heeft wat hem in hemelsnaam bezield heeft om een bestuursfunctie bij een amateursportvereniging te aanvaarden, komt de aap uit de mouw: ‘de enig werkelijke reden is de liefde voor de sport en voor de club’. Zo die zit! meer »


Kun je nog polderen, polder dan mee!

24 november 12:15  Het is aan het begin van de ‘sixties’ van de vorige eeuw als het bestuur van A.S.C. met een lumineus plan op de proppen komt: het instellen van een JEUGDRAAD. Vooral de jeugdafdeling van Rood-Zwart is na de oorlog als kool gegroeid; ook wordt de jeugd steeds mondiger (‘brutale apen’, volgens sommigen) en daar moet je toch iets mee als bestuur van een sportvereniging: ‘Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst en laten we uit het jeugdledenbestand de bestuurlijke talentjes scouten, zodat we over pakweg vijftien jaar een bestuur hebben zitten dat klinkt als een klok’, was het idee van de toenmalige voorzitter, die het plan handenwrijvend presenteerde aan de goegemeente.meer »


Kleedkamerverbouwing, mede mogelijk gemaakt door... de klusploeg

18 november 12:30  Tijdens de afgelopen ALV is de beslissing genomen om in de winterstop opslagruimtes op te offeren om extra kleedkamers te realiseren. Een goede beslissing voor de vereniging, maar daarmee is het werk natuurlijk niet gedaan. Afgelopen week heeft de klusploeg bestaande uit Klaas, Rien, Chris en Huib overuren gedraaid om de inhoud van de opslagruimtes te verplaatsen naar andere plekken in het clubhuis.meer »


‘Watjes’

17 november 11:45  Tijdens het voetbalseizoen 1983/1984 doet het bestuur een oproep aan de jeugdleden om van hun gespeelde wedstrijd een kort verslagje te maken voor het clubbericht. Je weet wel, zo’n boekje met een rood-zwarte kaft dat wordt rondgestuurd en waarin je de opstellingen, de uitslagen en de verslagen kon lezen. En de oproepen van het bestuur, niet te vergeten. Bart M. en Mark R. besluiten om namens de B1 de handschoen op te nemen en leveren het volgende verslag bij de redactie in. meer »


Geen toeschouwers bij wedstrijden en trainingen

13 november 11:00  Met ingang van zaterdag 13 november, 18.00 uur, zijn toeschouwers niet meer welkom bij wedstrijden en trainingen. Deze maatregel duurt in ieder geval tot en met zaterdag 4 december. Het clubhuis blijft open voor spelers en begeleiding. Hier geldt QR code controle en verplicht zitten. Het bestuur doet een beroep op ieders verantwoordelijkheid om gehoor te geven aan deze maatregel.meer »


Gij zult Begeren

11 november 13:00  In het jaarverslag 1943 – 1944 van de Nederlandsche Voetbalbond, afdeling Leiden, is onder meer het volgende te lezen: “Om het Begeerschild is gedurende vele jaren niet gespeeld. Dit schild is uitgeloofd om te verspelen onder de Leidsche derde klassers, doch verschillende omstandigheden maakten, dat er van spelen om dit schild niets terecht kwam. Nu alle Leidsche derde klassers weder bijeen waren gebracht in één competitie-afdeling, besloot het Afdelingsbestuur om het Begeerschild uit te reiken aan de vereniging welke in de onderlinge competitie-wedstrijden het beste resultaat behaalde. De eindstand van deze wedstrijdreeks was ver in het voordeel van A.S.C., welke vereniging daardoor voor een jaar in het bezit van dit schild komt”. meer »


Aanscherping regels rondom Corona QR code

4 november 12:15  Vanaf komende zaterdag (6 nov.) moet iedereen van 18 jaar of ouder, die gebruik wil maken van het clubhuis, een geldige Corona QR code kunnen laten zien. Dit geldt voor alle faciliteiten, dus ook voor de kleedkamers en de toiletten. Het terras valt eveneens onder deze regeling. In alle andere buitenruimtes geldt dat een Corona QR code niet verplicht is, maar het dringende advies is wel om 1,5m afstand te houden. Om invulling te geven aan de maatregelen heeft het bestuur besloten de kleedkamers voorlopig op trainingsavonden dicht te houden voor seniorenteams.


Zo’ne Goeje hebben wij nog niet gehad!

27 oktober 11:00  In de gang naar de bestuurskamer in ons clubhuis hangen de afbeeldingen van de vijf erevoorzitters die A.S.C. rijk is. Eén van hen is Jan Willem de Goeje die in 1927, op voorstel van het bestuur, met algemene stemmen door de leden tijdens de algemene vergadering tot erevoorzitter wordt gebombardeerd. Wie is deze man en waaraan heeft hij deze zeer uitzonderlijke onderscheiding te danken?meer »


7 november: save the date!

27 oktober 11:00  Op zondag 7 november a.s. staat de wedstrijd A.S.C. 1 – Bloemendaal 1 op het programma (aanvang 14.00 uur). Rood-Zwart kan de punten heel hard gebruiken, dus hoog tijd om naar sportpark Overveer te komen om je favorieten luid aan te moedigen en op gepaste wijze naar de overwinning te schreeuwen!meer »


Ga naar archief

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!