Ajax Cricket - ASC

Ajax Cricket

Ajax Cricket

P R O C L A M A T I E

2 februari 11:00  HEIL DEN LEZERD! De Raad der 11 dwazen, onder presidium van Prins Aat d’n Ursten, gehoord en gezien de Reglementen van de Leut, eisen bij deze het Roodzwarte Gemene Gepeupel op om te verschijnen, al dan niet in stemmige en stemmingsverhogende gewaden, teneinde een nieuwe, hechte keten te slaan tussen de lange reeks Carnavaleske Gebeurtenissen op a.s. vrijdag, de derde van de Louwmaand. meer »


Vergadering Cricketcommissie januari 2023

31 januari 16:00  De Cricketcommissie blijft ook in 2023 lekker bezig onder het bezielende voorzitterschap van commissaris cricket Rick Verhaar. Half januari kwam de commissie weer bijeen. Zoals altijd werden de lopende zaken aan de orde gesteld. Er werd onder meer gesproken over de Algemene Ledenvergadering van de KNCB. De cricketcommissie werd vertegenwoordigd door Rick Verhaar en Frits de Jongh. De commissie is blij met de inzet en ambitie van het nieuwe KNCB-bestuur en waardeert het vooral dat na de turbulentie van de afgelopen jaren de gemoederen in de Nederlandse cricketwereld weer tot rust zijn gekomen. meer »


Kunt u nog Jammen, Jam dan mee!

19 januari 15:00  Dat de Ajax Sportman Combinatie geen alledaagse vereniging is, hoef ik niet te vertellen. Dat is wijd en zijd bekend. Maar dat ons clubhuis (zeg nóóit of te nimmer ‘kantine’) in het verleden het strijdtoneel is geweest van een heus Wereld Kampioenschap, zit nog maar opgeborgen in het geheugen van een zeer selecte groep oud-gedienden. meer »


A.S.C. zoekt Horecamanager

19 januari 13:30  Heb jij altijd al als gastheer/gastvrouw in een gezellige voetbal-, en cricket- willen werken? De Ajax Sportman Combinatie biedt jou de kans om te ondernemen, een goed horecateam samen te stellen en om in het kloppende hart van de vereniging, het clubhuis, een gastvrije sfeer neer te zetten. Onze huidige horecamanager, Hein Fles, gaat vanaf augustus dit jaar door met zijn andere passie fysiotherapie. Daarom zijn wij op zoek naar iemand die de rol van horecamanager op zich wil nemen. Iemand die de schouders eronder wil zetten om de exploitatie op de club goed en met enthousiasme te organiseren en ons clubgebouw en de buitenbar volop in te zetten voor de verbinding van onze leden. meer »


Voetbalplaatjes

11 januari 16:30  Wie ‘voetbalplaatjes’ zegt, zegt meestal ‘Panini’ en soms ‘Vanderhout’. Deze twee bedrijven brengen vanaf 1969 voetbalplaatjes in zakjes op de markt waarvoor destijds 5 cent per zakje moest worden betaald en anno 2023 aanzienlijk meer. Sinds 1969 hebben vooral de plaatjes van Panini wereldwijd een enorme vlucht genomen. Vooral de (oudere) WK- en EK-albums zijn bij verzamelaars erg gewild. Zo is recent het allereerste WK-album van Panini, Mexico 1970, geveild voor niet minder dan 12.000 euro. Maar daar moet ik dan wel bij vermelden dat het album liefst twee keer gesigneerd is door de onlangs overleden voetbalgrootheid Pelé. Nou dan weet je wel hoe laat het is.meer »


Erotiek op de tribune: A.S.C. - Rouwkoop

3 januari 12:15  A.S.C. tegen wie??? Tegen Rouwkoop, een voetbalvereniging uit Voorschoten, vernoemd naar het gelijknamige landhuis dat in de ‘Parel aan de Vliet’ staat. Voor de fijnproever: landhuis Rouwkoop stond in de middeleeuwen bekend als kasteel Middelgeest. Het is maar dat u het weet.meer »


Inzamelingsactie voor Oekraine

3 januari 11:15  Beste ASC’ers, Vorige week reed ik met mijn zoon Niels vanuit Oegstgeest naar Przemyśl, direct aan de Pools/Ukrainse grens, om de door ons in Oegstgeest ingezamelde warme spullen te lossen bij Canadese gepensioneerde beroepsmilitairen en vrijwilligers. Zij brengen met busjes alle donaties de Ukraine in, veelal naar shelters en afhankelijk van de lading soms tot vlakbij het front. In januari gaan we met minimaal 5 voertuigen vanuit Oegstgeest wederom warme spullen brengen. Dan is het erg koud daar en de nood het grootst. Warme kleding, skibroeken en -jassen, laarzen, mutsen, handschoenen, warme schoenen, snowboots, thermokleding, kaarsen, dekens, (baby)voeding of slaapzakken etc. etc……kleding in alle maten en als het maar warm is! Vraag: ‘’Mocht jij nog warme spullen etc. over hebben…alles is zeer welkom. Of wellicht doe je navraag bij de buren in je eigen straat(appgroep)? Of laat je familie/vrienden uit den lande het meenemen naar het aanstaande kerstdiner? Hoe goed doet dat! Ik kom het graag ophalen, en alles mag ook zonder afspraak gebracht worden naar mijn onderstaande adres in Oegstgeest.’’ Alvast heel veel dank. Adriaan Mesu Piet Heinlaan 37 Oegstgeest 06-14106500 familiemesu@gmail.com


Dansen is plezier voor twee

22 december 15:15  Zoals inmiddels bekend, gaan we dit jaar bij A.S.C. een oude traditie in ere herstellen, want de Nieuwjaarsreceptie wordt op 1 januari gehouden. Exact op Nieuwjaarsdag, dus. En zo heurt het ook! In de rijke historie van Rood-Zwart zijn wel meer prachtige tradities geboren, maar die zijn in de loop der jaren van lieverlee tussen de wal en het schip geraakt en verdwenen. Helaas! Zo werd in het verleden de Nieuwjaarsreceptie enkele dagen later, onder het motto ‘dansen is plezier voor twee’, gevolgd door het Nieuwjaarsbal. Een klassieker. Een evenement waar je als rechtgeaarde A.S.C.-er natuurlijk als de kippen bij moet zijn. Dansschoentjes aan en gááán met die banaan. Zo ook in 1954. ‘De Harmonie’ in de Breestraat is afgehuurd en de voetjes kunnen van de vloer. Een zekere ‘Vanet’ doet uitvoerig verslag van het feest. meer »


Een hommage aan Truus de Haas

22 december 15:00  Op de website van LAV staat een mooi artikel over Truus de Haas, dat wij jullie zeker niet willen onthouden. Veel leesplezier!meer »


Kerstboodschap van het bestuur

22 december 15:00  Beste leden en ouders van leden, Wat hebben wij van jullie genoten het afgelopen jaar! Lekker cricketen en voetballen, met veel plezier presteren, enthousiasme langs de lijn en mooie historische verhalen in ons clubhuis. Fantastisch om te zien dat veel leden vrijwillig heel veel energie, creativiteit en toewijding in onze verenging stoppen om dit alles weer mogelijk te maken! Een mooie basis voor een gezond, plezierig en succesvol 2023 voor A.S.C. meer »


Ga naar archief

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!