ASC Voetbal

ASC Voetbal

Zaterdag 27 augustus: ASC 1 – FC Oegstgeest 1 (17.00)

15 augustus 12:30  Op zaterdag 27 augustus vindt de 5e editie van de Strijd om de Vos plaats. Met dit jaarlijkse treffen tussen de eerste elftallen van FC Oegstgeest en ASC wordt traditioneel het voetbalseizoen geopend. De winnaar van de tweestrijd mag de prijs, een opgezette vos, een jaar lang in het clubhuis bewaren. In korte tijd is de Strijd om de Vos uitgegroeid tot een niet meer weg te denken evenement in Oegstgeest. De beide clubs mogen het evenement om en om organiseren en dit jaar is het de beurt aan ASC. De aftrap op Sportpark Overveer is om 17.00. Voorafgaand aan deze wedstrijd zijn er enkele wedstrijden tussen jeugdteams van beide clubs. De wedstrijd is vrij toegankelijk.meer »


Start voetbalseizoen jeugd

15 augustus 10:30  Op maandag 22 augustus gaat het voetbalseizoen officieel weer van start. Tijdens de zomer is er weer hard gewerkt om de start goed te laten verlopen. Hier volgen de laatste wetenswaardigheden.meer »


Schrijf je nu in voor de najaarscursus van TiquiTaca

13 augustus 13:00  In september gaat er een nieuwe cursus techniektraining van TiquiTaca van start. De trainingen op zondagochtend zijn toegankelijk voor iedere gemotiveerde speler of speelster, in de leeftijd van 6-13 jaar. De inschrijving is geopend op tiqui-taca.nl. meer »


Vier schrijvers over Oegstgeest en A.S.C. op vrijdagavond 30 september in ons clubhuis

12 augustus 13:45  Jan Wolkers (via Onno Blom), Simon Kuper, Aisha Dutrieux en Jan Maarten Slagter vertellen over hun (voetbal)jeugd bij A.S.C. Oegstgeest Op vrijdag 30 september vindt de aftrap van de Oegstgeester Wolkers maand oktober plaats bij A.S.C. Er is namelijk een link tussen Wolkers en onze club. Biograaf Onno Blom heeft de voetbalverhalen van Wolkers verzameld en deze gebundeld in een boekje. Hij leest daar die avond uit voor en blikt samen met de aanwezigen terug op rol van voetbal in het werk van Wolkers. En als we terug gaan naar Oegstgeest, dan gaan de punten mee! meer »


Cricketwedstrijden in het weekend 13-14 augustus, NL-PAK op 16, 18 en 21 augustus

11 augustus 15:30  Zaterdag 13 augustus Ajax Bloemendaal Combi vrouwen uit bij Kampong, start 12:00h Zaterdag 13 augustus Ajax ZaMi II thuis tegen Rood&Wit, start 13:30h Zondag 14 augustus Ajax 1 uit bij Dosti 2, start 12:00h Zondag 14 augustus Ajax ZoMi thuis tegen Qui Vive, start 13:00hmeer »


Oefenwedstrijden voetbaljeugd

10 augustus 11:15  De komende periode staan er enkele oefenwedstrijden gepland voor diverse jeugdteams van ASC. Er kunnen wijzigingen doorgevoerd worden in deze lijst, hou hem dus goed in de gaten. Er wordt gestreefd naar volledigheid, maar het kan zijn dat er buiten deze lijst nog andere oefenwedstrijden zijn.meer »


Dinsdag 16 augustus Lugdunum 1 - ASC 1 (oefen, 20.00 uur)

10 augustus 11:15  Als jonge veulens denderden onze mannen afgelopen dinsdag weer de wei in. Het balgevoel en de techniek waren er nog. De conditie… die was door de nodige Strava activiteiten gelukkig niet helemaal naar de achtergrond verdwenen. Kortom, een geslaagde eerste training van het seizoen. De eerste oefenwedstrijd staat gepland op dinsdag 16 augustus. Uit, in de Kikkerpolder, tegen onze bijna-buur Lugdunum. Komt dat zien! Bij het eerste potje van het seizoen is wat steun langs de lijn altijd welkom.meer »


Collectie cricketboeken van Ajax uitgebreid

10 augustus 11:00  26 maart jl. is Jacques van Gent op 88-jarige leeftijd overleden. Jacques kennen de oudgedienden van Ajax onder meer door de boekwerkjes “Verrukkelijke zomerdagen” (2003), “That red ball” (1997) (Three very short cricket stories by Jeff van Gent) en “Het cricketspel” (Proeve van een duidelijk en volkomen denkbeeld) (1995) die hij via z’n eigen uitgeverij Kopwit heeft uitgegeven. Maar het is vooral het in 1999 verschenen “Bedacht, geregeld en gespeeld door heren”, dat Jacques bij Ajax wereldberoemd heeft gemaakt. Liefst 23 sonnetten, waarvan “Aat”, “Astrid”, “Jaap”, “Joanne”, “Marjolijn”, “Wout” en natuurlijk het geniale “Karel” tot de verplichte rood-zwarte literaire kost behoren.meer »


The Amazing Ladies

10 augustus 11:00  Er is een tijd geweest, in de 80-er jaren van de vorige eeuw, dat Ajax over maar liefst twee(!) damesteams beschikte. Het tweede teams speelde weliswaar in een 8-a-side competitie, maar toch! Op de training was het een drukte van belang en op de club en in het clubhuis was het gezelligheid troef. En de dames mochten zich verheugen in een trouwe schare mannelijke supporters. De dames speelden hun wedstrijden niet alleen fanatiek, maar ook met veel plezier en er werden zelfs wedstrijdverslagen geschreven. Waar zijn die tijden gebleven…… meer »


Laatste vrije plekken voor de ASC Voetbaldagen

6 augustus 18:00  Van 16 tot 19 augustus vinden weer de ASC Voetbaldagen plaats, in samenwerking met Brazilliant. 4 dagen lang voetbal, fun and games voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Er zijn nog enkele plekken vrij, dus schrijf je nog snel in via brazilliant.nl!meer »


Ga naar archief

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!