Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Klassieke Veteranen sterk uit de startblokken

9 september 2019 14:30

Voor de Klassieke Veteranen van ASC ging de competitie afgelopen zaterdag 7 september van start met een wedstrijd tegen Kampong. In de Domstad boekten de ASC’ers een ruime zege: 0-4.

Beide ploegen begonnen sterk en fel aan de wedstrijd, allebei met het idee dat er deze dag wat te halen viel. De aanvalsdrift leidde aan beide kanten tot een paar grote kansen. Aan Kampong-zijde een snoeiharde kopbal op de paal en een
afgekeurd doelpunt en voor ASC nog grotere kansen die dankzij kunst- en vliegwerk van de Kampong-verdedigers net geen doelpunten werden.

Beide ploegen gingen rusten met het idee de wedstrijd te kunnen winnen. Na rustbleek ASC echter een maatje te groot. Met de boomlange debutant AlphertChristina in de ploeg, een goede veldbezetting en winst in vrijwel ieder individueel duel, ging Kampong meteen na rust over de knie. Coen Verdegaal scoorde de 0-1, Kampong haalde vervolgens - niet handig - twee van hun beste mannen naar de kant en halverwege de 2de helft scoorden Christina en – andere debutant – Neal Walenkamp kort na elkaar de 0-2 en de 0-3. ASC gaf in het laatste deel van de wedstrijd niets meer weg en Christina bekroonde zijn goede debuut uiteindelijk nog met zijn tweede treffer, waarna ASC de wedstrijd rustig uitspeelde. De traditionele gezamenlijke derde helft was erg gezellig. Zoals gebruikelijk bij Kampong vloeide de witte wijn rijkelijk.

Komende zaterdag spelen de Klassieke Veteranen van ASC hun eerste thuiswedstrijd, thuis tegen Koninklijke HVV. Aftrap: 15.00.