Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Opnieuw klinkende bekerzege voor ASC Zondag 2

9 september 2019 14:30

ASC Zondag 2 heeft zondagochtend een ruime zege geboekt op REMO 3. Op Sportpark Overveer lieten de manschappen van Peter en Marnix na een monsterscore neer te zetten, maar werd er wel zes keer gescoord: 6-3.

In de tweede officiële wedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen startte onder andere Tom Hoogervorst en Ralph van Zandwijk in de basis. Met de twee ervaren krachten in de gelederen ging ASC voortvarend van start. Kees van Leeuwen miste al vroeg in de wedstrijd een dot van een kans, van heel dichtbij vond de rechtsbuiten de keeper van REMO op zijn weg.

Niet veel later was het toch raak. Karsten van Manen gaf voor vanaf rechts en Teije Rutten, die na een blessure weer een helft kon spelen, knikte de bal bij de tweede paal binnen: 1-0. Met een voorsprong op zak voetbalde ASC makkelijker en dat resulteerde algauw in een verdubbeling van de voorsprong. Karsten was mee naar voren geslopen en knikte een corner van Ruben van Aggelen kiezelhard tegen de touwen: 2-0.

Weinig leek er aan de hand, maar plots lag de bal aan de overkant in het net. Sjors van Veen liet de smaakmaker van REMO uit zijn rug weglopen, waarna de middenvelder met rugnummer 22 verwoestend uithaalde in de korte hoek: 2-1. Deze score was niet conform aan het spelbeeld, want hoewel REMO bij vlagen goed meevoetbalde, waren het de Oegstgeestenaren die de meeste kansen kregen.

Nog in de eerste helft resulteerde de kansenregen in twee goals voor ASC. Tom kwam goed door vanuit het middenveld, legde breed op Ralph, die na wat gemiste mogelijkheden nu wél het net vond: 3-1. Nadat REMO opnieuw de aansluiting had gevonden via haar spelbepaler, was het Tom die met een fraaie knal de ruststand op 4-2 bepaalde.

De pauze werd aangegrepen om de puntjes op de i te zetten en dat betaalde zich gelijk na de thee uit. Sjors gaf voor vanaf links, Kees nam de bal aan en legde de bal breed op Ralph, die simpel afrondde: 5-2. Wat volgde was een rommelige tweede helft, die zich nauwelijks voor beide doelen afspeelde. Dat de mooiste goal van de middag ongeveer vanaf de middenlijn gescoord werd, was dan ook niet gek.

De nummer 23 van REMO had de bal vlak over de middenlijn in zijn bezit, dacht niet lang na en haalde doelbewust en heel strak uit. Keeper Joost van Aggelen kon alleen maar naar de bal kijken: 5-3. De uitploeg rook bloed en ging op zoek naar de aansluitingstreffer, maar veel in de problemen kwam ASC niet.

Thomas Bakx viel na een uur nog in, om zo zijn vijfde wedstrijd in acht dagen te spelen. De jongeling zag halverwege de tweede helft de definitieve beslissing vallen, toen Ralph na een pass van Tom werd diep gestuurd en oog in oog met de goalie van de tegenstander niet faalde: 6-3.

Zo is ASC Zondag 2 na twee officiële wedstrijden nog steeds met de volle buit. Volgende week wacht waarschijnlijk de zwaarste wedstrijd uit de bekerpoule, thuis tegen het Rotterdamse Coal. Aftrap is opnieuw 11.30 uur.