Clubliefde om een dikke punt aan te zuigen!

Clubliefde om een dikke punt aan te zuigen!

16 juli 2020 12:45


In het clubbericht van maandag 26 augustus 1963 maakt de voorzitter melding van een bijzonder feit waar iedere A.S.C.-er een voorbeeld aan mag nemen: “Gisteren heeft een van onze leden een wel zeer bijzondere prestatie geleverd. Na tijdens de voetbalwedstrijd A.S.C. 1 – A.D.O. 3 twee maal drie kwartier met verve als stopperspil de verdediging te hebben gedragen, stapte Wim Spiering om 2 uur in de regen met zijn verloofde achter op de scooter om naar Bloemendaal te rijden teneinde het derde cricketelftal, dat met 10 man was vertrokken, alsnog te completeren.
Eenmaal om 2.45 uur in Bloemendaal gearriveerd, ging hij vrijwel direct als 5e batsman in en scoorde een rustige en gedegen 41 not out, daarmede de overwinning helpende bevechten. Zeker twee en een half uur stond hij daarvoor op de mat.
Voor een dergelijk staaltje van clubliefde, niet bestaand in woorden, maar in daden, mag deze volbloed A.S.C-er wel eens in het zonnetje gezet worden!”

Dit verhaaltje krijgt nog een zeer romantisch staartje, want een klein jaar later, op donderdag 2 juli 1964 om precies te zijn, gaf de bewuste verloofde, Mej. Tineke Boot, haar jawoord aan onze volbloed A.S.C.-er. Hele dagen op de tribune of langs de boundary, in de regen achter op de scooter naar Bloemendaal, Tineke maalt er niet om, als zij maar bij haar geliefde Wim kan zijn. Als dat geen échte clubliefde is, dan weet ik het ook niet meer!! Kom daar tegenwoordig nog maar eens om…….

Helaas is Wim op 24 september 2018 op 79-jarige leeftijd in Losser overleden: “Een wedstrijd die hij niet winnen kon”.

 

wim.jpg

Wim Spiering, staand derde van links

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!