Nieuwe hoofdtrainer Stefan Kraaijvanger aan het woord - ASC

Nieuwe hoofdtrainer Stefan Kraaijvanger aan het woord

Nieuwe hoofdtrainer Stefan Kraaijvanger aan het woord

4 september 2023 11:00


Voor de Oegstgeester Courant sprak Wim van Tuijl vorige week met onze nieuwe hoofdtrainer Stefan Kraaijvanger. Hieronder het verslag.

Stefan Kraaijvanger is de opvolger van Jesper Neuteboom, die aan het eind van afgelopen seizoen ASC verliet. Eerstgenoemde reageerde op de vacature die was ontstaan. Na een gesprek met ASC is Stefan als nieuwe hoofdtrainer van de selectie van ASC aangesteld.

Op hoog niveau gespeeld
Stefan is 33 jaar en geboren in Heemstede. Hij woont met zijn vriendin en 3 kinderen in Noordwijkerhout. Hij is in zijn jeugd gaan voetballen bij Kon. HFC in Haarlem en later bij Fc. Haarlem. Daarna is hij acht jaar uitgekomen voor VVSB dat in de hoogste amateurklasse speelde tegen tegenstanders als Quick Boys, Katwijk, Rijnsburgse Boys en Noordwijk. “In het seizoen 2015/2016 bereikte ik het hoogtepunt in mijn voetballoopbaan toen ik met VVSB de halve finale behaalde van de KNVB-beker tegen eredivisionist Fc. Utrecht. Dit was op 2 maart 2016 in Utrecht. Het was wel het eindstation, want ondanks de energieke tegenstand verloren we met 3-0; eigenlijk gezien het niveauverschil niet eens zo’n slecht resultaat”. Na VVSB speelde hij nog twee jaar voor Ter Leede.

Na zijn loopbaan als voetballer ging hij aan de slag als trainer. Hij heeft daarvoor de benodigde diploma’s behaald. Vorig seizoen was hij nog actief als trainer van de zaterdagselectie van VVSB. Door beleidsbepalingen van VVSB en de intrede van het weekendvoetbal stopte de het bestaan van de zaterdagselectie.

Nu is Stefan aan de slag gegaan bij ASC. In zijn kielzog nam hij vier spelers van de voormalige zaterdagselectie van VVSB mee. Hun namen: Victor Schipholt, Max van der Boog, Boy Jansen en Joost Bierhuizen. Zij gaan allen uitkomen voor de selectie van ASC.

Stefan waagt zich nog niet direct aan doelstellingen. “Hiermee wil ik voorzichtig zijn. Ondanks dat ASC na de degradatie vorig seizoen nu uitkomt in de derde klasse wil ik nog geen hoogstaande verwachtingen uitspreken.  Feit is dat de versterkte degradatieregeling van vorig seizoen ook geldt voorkomend seizoen. Mijn team moet proberen om zich bij de eerste acht op de ranglijst te spelen,  want dan ontloop je rechtstreekse degradatie en nacompetitie. Ik verwacht van de spelers dat er met intentie en bezieling gespeeld gaat worden. Het daadwerkelijke doel zullen we in de loop van de competitie gaan zien, maar ik kijk voorlopig even niet verder dan één wedstrijd vooruit”, geeft Stefan tot slot aan. 

IMG_5971.jpg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!