Veilig sporten bij ASC: VOG / Verklaringen Omtrent Gedrag - ASC

Veilig sporten bij ASC: VOG / Verklaringen Omtrent Gedrag

Veilig sporten bij ASC: VOG / Verklaringen Omtrent Gedrag

8 september 2023 13:30


ASC vindt het belangrijk dat iedereen met plezier kan sporten en dat betekent dat het ook veilig moet zijn. Een van de manieren om de veiligheid te vergroten is om alle trainers, coaches en iedereen die met minderjarigen te maken heeft, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) verklaring aan te laten vragen.

Een VOG is een bewijs van goed gedrag en wordt uitgegeven door het Ministerie van Justitie. Bij de beoordeling van de aanvraag wordt gekeken of iemand strafbare feiten op zijn naam heeft staan die een risico vormen voor zijn/haar functie bij ASC.

Gratis
De vrijwilligerscommissie zorgt dat aan het begin van het seizoen alle benodigde VOG's weer aangevraagd worden voor functies zoals trainers, coaches, etc. Normaal gesproken kost het aanvragen van een VOG geld, maar voor sportclubs is het gratis.

Nog geen VOG aangeleverd?
Werk jij op ASC met minderjarigen en heb je nog geen VOG aangeleverd? Dan krijg je binnenkort via de mail een link toegestuurd om de gratis VOG via mijnjustis aan te vragen. Volg de instructies in de mail op, zodat we snel alle VOG's binnen hebben.

We hopen op jullie medewerking zodat we met z’n allen zorgen voor een veilige omgeving voor onze jeugd.

Heb je nog vragen, laat het ons weten en mail naar Kamal en Danny van de Vrijwilligerscommissie via: VoG_ASC21-22@outlook.com

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!