ASC (Ajax Sportman Combinatie) en AFC Ajax sluiten partnerovereenkomst - ASC

ASC (Ajax Sportman Combinatie) en AFC Ajax sluiten partnerovereenkomst

ASC (Ajax Sportman Combinatie) en AFC Ajax sluiten partnerovereenkomst

15 september 2023 11:30


Op 10 september 2023 werd er in Amsterdam Oegstgeester voetbalhistorie geschreven. ASC en de profclub Ajax uit Amsterdam tekenden op deze zonovergoten zondag een partnerovereenkomst. Wat het uniek maakt is dat hiermee het oudste Ajax van Nederland (A.S.C. opgericht in 1892) de kans krijgt samen te werken met haar bekende naamgenoot (opgericht uit 1900). En andersom natuurlijk!
A.S.C. staat voor Ajax Sportman Combinatie en bestaat uit een voetbaltak “ASC” en een crickettak met de naam….“Ajax”.

Het belangrijkste doel is dat beide clubs elkaar zullen versterken door het verder uitrollen van dit initiatief. ASC Voetbal gaat samenwerken met Ajax om de jeugdtrainers meer mogelijkheden te bieden zich verder te ontwikkelen door middel van het volgen van trainingen en door het lopen van stages bij Ajax. Daardoor verbetert het niveau van de trainingen voor alle jeugd (selectie, breedte en meisjes) en wordt het technisch jeugdbeleid nog beter verankerd binnen de organisatie. Ook biedt het de mogelijkheid voor jeugdige ASC’ers om wedstrijden tegen de jeugd van Ajax te spelen en om aan prestigieuze toernooien deel te nemen bij Ajax. In ruil daarvoor wordt Ajax actief op de hoogte gehouden over talenten die zich aandienen binnen ASC.

ASC hoopt op deze manier een nog grotere aantrekkingskracht op potentiële nieuwe jeugdleden te hebben, waardoor de ingezette groei van de jeugdopleiding nog verder gestalte kan krijgen. Cor Stols, de eerder dit jaar begonnen Hoofd Jeugdopleiding van ASC: ‘We zijn er trots op dat ASC door een grote club als Ajax is uitgekozen om een partnerclub te worden en hopen dat een vleugje Amsterdamse branie het plezier en de prestaties op de Oegstgeester velden ten goede zal komen.’

Hoe de samenwerking er precies uit gaat zien zal de komende tijd stap voor stap ‘in gezamenlijkheid’ verder worden vormgegeven en geconcretiseerd. ‘Maar dat we onze jeugd en daarmee onze club in z’n geheel hiermee een nog mooiere voetbalervaring en -tijd bieden, staat vast’, aldus jeugdvoorzitter Julius Janssen.

ajax.png

Hoofd Jeugdopleiding Cor Stols en jeugdvoorzitter Julius Janssen van ASC tonen trots het shirt dat Ajax bij het tekenen aan het Oegstgeester Ajax heeft geschonken

 Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!