ASC 1 na twee wedstrijden nog ongeslagen

1 oktober 2023 11:00

ASC 1 kent een uitstekende seizoensstart. De eerste twee ontmoetingen werden beide in winst omgezet.

Koudekerk met 3-0 verslagen
De openingswedstrijd vond plaats op 23 september in eigen huis op sportpark Overveer. De nieuwe trainer van ASC, Stefan Kraaijvanger, zag zijn team gretig spelen tegen Koudekerk. “Mijn team verwierf aanvallend overwicht en won veel duels”, vertelt Stefan. Het offensief leidde tot twee treffers in de eerste helft. Victor Schipholt kreeg de bal aangespeeld en met een halve volley maakte hij een fraai doelpunt. De voorsprong werd verdubbeld door Lars Valkx. Na de pauze drong Koudekerk aanvallend aan; hopend om een snelle aansluitingstreffer te maken. “Verdedigend hield ASC goed stand. Koudekerk moest verdedigend steeds meer ruimte geven en daar profiteerde mijn team van. Thomas Bax scoorde vlak voor tijd de 3-0. Een mooi begin van de competitie”, sprak Stefan. Na de wedstrijd was het met live muziek zeer gezellig in het clubgebouw.

Ruime zege in Zevenhoven
De tweede wedstrijd afgelopen zaterdag was in en tegen Zevenhoven. In deze wedstrijd ontbraken vier basisspelers vanwege het huwelijk van Sean Goebel, dat in het buitenland plaatsvond. “Het was passen en meten in de opstelling”, sprak de trainer. Het begon overigens voortvarend. Binnen een minuut opende ASC de score. Een lange trap van keeper Max van Wijk belandde in de voeten van Victor Schipholt. Vanaf ongeveer 25 meter lanceerde hij een schot waarmee hij de doelman van de thuisclub passeerde. “We misten daarna vaak controle met balbezit en konden de ruimtes op eigen helft onvoldoende benutten”, verwoordde Stefan. Het leidde tot veel aanvallende druk van de tegenstander. Tot grote kansen kwam het niet. In minuut 30 ging ASC de voorsprong uitbreiden. Victor Schipholt plaatste vanuit een ingooi de bal op het hoofd van de goed meegekomen Timme van Rooyen. Hij kopte de bal knap in het doel.
In de tweede helft kwam Zevenhoven terug na het verzilveren van een steekbal. Lang heeft de thuisclub niet kunnen genieten van de comeback. ASC bleef zelfvertrouwen houden en offensief spelen. Snel na de 1-2 rondde Olaf Sijbesma een passende voorzet van Winne Meijer doeltreffend af.  “Af en toe verdedigde ASC niet adequaat en gaf het de tegenstander hoop om weer in de wedstrijd te komen. De kansen bleven onbenut”, gaf Stefan aan. Aan de andere kant zag hij de scorende scherpte van ASC. Uit een vrije trap passeerde Winne Meijer in de slotminuut de doelman, zodat ASC met een 1-4 zege op zak terug ging naar Oegstgeest.