Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

ASC 1 pakt verdiende zege op RKDES

4 december 2023 12:45

ASC 1 heeft na de uitglijder vorige zaterdag tegen TAVV zich goed hersteld. Op sportpark Overveer boekte ASC verdiend met 1-0 de winst. Met dit resultaat handhaaft ASC zich prima in het linkerrijtje van de ranglijst. Daarmee ligt de formatie van trainer Stefan Kraaijvanger op koers van de primaire doelstelling: eindigen bij de eerste acht.

Veel kansen
Vrij snel na de aftrap zette de thuisploeg druk naar voren. De eerste serieuze scoringskans kwam van Winne Meijer, die de voorzet van Jelle Schouten niet wist om te zetten in een score. “Mijn team had vrijwel de gehele eerste helft aanvallend het initiatief. Helaas werd in de eindfase van de aanvalsacties te slordig omgegaan met de mogelijkheden. Een bevrijdende openingsgoal bleef om die reden uit”, sprak Stefan.  Ralph van Zandwijk zag vlak voor rust zijn inzet gekeerd door de keeper.
In de tweede helft kwam de tegenstander uit Kudelstaart wat beter in de wedstrijd. De verdediging van ASC hield prima stand. Uiteindelijk bleef het tot één goede kans, die door goed ingrijpen van keeper Max van Wijk geen treffer opleverde. Naar gelang de tweede helft vorderde kreeg ASC grip op de wedstrijd en werd aanvallend steeds dreigender. Er volgden goede voorzetten vanaf de zijkanten. De beloning ontstond tien minuten voor tijd. Max van der Boog scoorde uit een voorzet van Victor Schipholt. ASC ging volop voor meer goals. Thomas Bakx, Victor Schipholt en Alex Iliopoulos kregen allen een scoringskans, maar uitbreiding van de voorsprong zat er niet in. “Kortom, verdiende punten”, aldus een opgeluchte Stefan Kraaijvanger.