Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

ASC 1 mist periodetitel

18 december 2023 11:45

ASC 1 is afgelopen zaterdag in Benthuizen tegen BSC niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Jammer, want met een zege van minimaal twee doelpunten verschil had ASC aanspraak kunnen maken op de periodetitel.

Deze wedstrijd duurde 77 minuten. Enkele weken geleden moest de ontmoeting vanwege een blessure van de scheidsrechter in de 13e minuut worden gestaakt. De eerste helft leverde volgens trainer Stefan Kraaijvanger geen noemenswaardige hoogtepunten op. Na rust lag er veel meer energie in de wedstrijd. ASC drong aanvallend aan om op zoek te gaan naar mogelijkheden om te scoren. In minuut 62 scoorde Alex Illiopoulos na een corner. De aanvallende druk van ASC bleef aanhouden en wilde de voorsprong verdubbelen. Verlies van de bal tijdens een aanvalsopbouw van de tegenstander leidde tot een grote mogelijkheid voor Lars Valkx. Hij schoot vanaf 20 meter de bal op de paal. De noodzakelijke marge voor de periodetitel kwam er niet. Integendeel; na een goede aanvalsopbouw van BSC ontstond de gelijkmaker en dat werd tevens de eindstand.
Stefan: “Het is een terecht gelijkspel, maar jammer dat we de 2-0 niet konden maken. Mogelijk hadden we de overwinning dan wel over de streep kunnen trekken en met genoemde marge de eerste periodetitel kunnen winnen. Nu gaat de eer naar Soccer Boys.”