Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

ASC 1 verliest dure punten aan DoCos

29 januari 2024 12:00

ASC 1 heeft de eerste wedstrijd na de winterstop niet met een positief resultaat kunnen afsluiten. De thuiswedstrijd tegen het lager geklasseerde Leidse DoCos ging met 1-2 verloren.

Zwakke eerste helft
Het spel in de eerste helft was zeer matig van kwaliteit. Met name ASC speelde zwak voor wat betreft de opbouw van achteruit naar voren. Er zat weinig overtuiging in het spel waardoor de tegenstander, die veel feller speelde, druk kon uitoefenen op de verdediging. Trainer Stefan Kraaijvanger: “Ik beaam dat mijn team in de eerste helft zeker niet goed in de wedstrijd zat. Het ontbrak aan inzet en spelbeleving”, sprak hij na afloop. Verrassend genoeg pakte ASC na ongeveer een kwartier spelen de leiding. Uit een voorzet van Jelle Schouten passeerde Victor Schipholt de doelman van DoCos. De voorsprong was tegen de spelverhouding in, omdat de tegenstander al twee opgelegde kansen om zeep had geholpen. De onverwachte meevaller betekende geen kentering in het spel van de thuisploeg. De tegenstander bleef druk naar voren zetten. Nog voor rust betaalde het overwicht zich uit. Uit twee corners kwamen de gelijkmaker en even later de voorsprong. Op 1-2 ging de rust in.

Beter spel maar geen treffers
 De trainer van ASC was tevreden over de nadrukkelijk grotere aanvallende inzet van zijn team. “Jammer dat het betere spel niet werd vertaald in treffers. Enkele goede voorzetten kwamen helaas niet goed aan om tot een doeltreffende doelpoging te komen en daarmee de wedstrijd echt naar de hand te gaan zetten.” Hij hoopt dat de vorm die in de tweede helft werd gedemonstreerd, wordt meegenomen naar komende wedstrijden. “Om bij de eerste acht te eindigen, zullen we echt punten moeten gaan  pakken”, gaf Stefan tot slot aan.