Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

ASC 1 kan achterstand van eerste helft niet repareren

12 februari 2024 14:30

Het is ASC 1 niet gelukt om in Aarlanderveen broodnodige punten te pakken. Het was een doelpuntrijke wedstrijd, maar ASC bleef steken op een 4-3 achterstand.

Trainer Stefan Kraaijvanger sprak van een gelijkwaardige wedstrijd in de eerste helft . Het verschil was de scherpte in de afwerking van de scorende mogelijkheden. Rond de 20e minuut ontstond de eerste treffer. Dit gebeurde na simpel balverlies door de centrale verdediger. Dit foutje werd door de aanval van de tegenstander genadeloos afgestraft. ASC zocht wel de aanval en was geregeld op de helft van de thuisploeg te vinden. Tot doelrijpe pogingen kwam het nauwelijks. Een vrije trap voor Aarlanderveen op het randje van de 16 meter leidde tot verdubbeling van de achterstand. De bal bleef hangen en kwam uiteindelijk voor de voeten van de vrijstaande middenvelder die onberispelijk de keeper passeerde.

ASC neem initiatief
In de tweede helft werd ASC aanvallend beduidend sterker. Het overwicht vertaalde zich in een rake kopbal van Ralph van Zandwijk op voorzet van Winne Meijer. Met volle inzet en geloof in een beter resultaat voerde ASC druk op. De tegenstander loerde op de counter en op fouten van ASC achterin. Dit laatste werd fataal. Een terugspeelbal op de keeper werd onderschept en doeltreffend door Aarlanderveen bekroond. Een kwartier voor tijd viel het doek voor de formatie van Stefan Kraaijvanger. Een counter van de razendsnelle spits Bouwhuis leidde binnen het strafschopgebied tot een overtreding van een verdediger van ASC. Uit de benutte strafschop ontstond de 4-1. ASC bleef na deze tegenvallers karaktervol de aanval zoeken. In de 80e minuut kopte invaller Thomas Schellingerhout de bal in het doel uit een voorzet van Olaf Sijbesma. Drie minuten voor tijd werd de achterstand tot het minimum verkleind door Lars Valkcx, die de bal inschoot op prima assist van Victor Schellingerhout. Eindstand: 4-3.