Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

ASC 1 verrast promotiekandidaat Soccer boys

4 maart 2024 13:45

ASC 1 heeft de negatieve reeks van de afgelopen weken doorbroken. Uitgerekend in de uitwedstrijd tegen het hoog op de ranglijst genoteerde Soccer Boys werd een 0-1 zege behaald. Een onverwachte prestatie.

Verdediging houdt stand
De thuisploeg ontplooide in de eerste helft veel aanvallende initiatieven. Hierop had trainer Stefan Kraaijvanger gerekend. “Ik had mijn verdediging de opdracht gegeven zeer alert te zijn, compact te staan en zo min mogelijk open kansen weg te geven.” Veel aanvallen van de tegenstander liepen over spelverdeler Jurrian van Eerden: een ex-prof van Excelsior en Fc Emmen. Een van de aanvalsacties verliep goed, maar de goal die viel werd vanwege buitenspel afgekeurd. De trainer hoopte dat de gekozen spelwijze tot counters zou leiden. ASC kon in die helft echter weinig creëren.

Late goal
Aanvankelijk veranderde in de tweede helft weinig aan het spelbeeld van de eerste helft. De Bleiswijkse thuisploeg kwam tot twee kansen, maar die kon keeper Max van Wijk beide pareren. Naderhand verslapte de aanvalsdrift van Soccer Boys die duidelijk aan scherpte miste. De moedeloosheid bij de tegenstander nam toe, omdat er geen resultaat uit de aanvalsinitiatieven ontstond. Het zelfvertrouwen bij ASC begon te groeien naarmate het geleidelijk meer controle over de wedstrijd kreeg. Vooral in het laatste kwartier ging ASC kansen krijgen. Vooralsnog zonder echte doelrijpe kansen. Dit veranderde in de 86e minuut. Na een overtreding nam Winne Meijer een vrije trap. De bal kwam op het hoofd van Thomas Schellingerhout, die nabij de strafschopstip de bal prachtig in de kruising kopte. ASC behield daarna uitstekende vorm en hield de voorsprong zeer gedisciplineerd tot en met het slotsignaal vast. “Een geweldige teamprestatie”, uitte de zeer tevreden trainer Stefan. “Het team heeft de opdrachten goed uitgevoerd en keihard gewerkt om dit prachtige resultaat te behalen”, besloot hij. Wellicht zal dit resultaat een boost geven voor de komende wedstrijden. De eerstvolgende is de thuiswedstrijd komende zaterdag tegen het Leidse Lugdunum.