Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

ASC 1 houdt voor derde keer de nul

18 maart 2024 13:30

ASC 1 heeft in Bodegraven tegen Esto verdienstelijk met 0-0 gelijkgespeeld. De laatste drie wedstrijden werd geen enkel tegendoelpunt geïncasseerd.

Goede afspiegeling wedstrijd
Het resultaat is volgens trainer Stefan Kraaijvanger een juiste afspiegeling van de wedstrijd. Beide helften hadden een redelijk identiek verloop. In de eerste helft werd ASC in de verdedigende rol gedrukt. De tegenstander had veel balbezit. “De verdediging stond goed en gaf weinig uitgespeelde kansen weg”, verklaarde Stefan. Halverwege de eerste helft nam ASC meer initiatief. De aanvallende druk leidde tot enkele goede mogelijkheden. Een corner van Winne Meijer kwam voor de voeten van Joost Bierhuizen, maar zijn inzet belandde net naast het doel. Even later kopte Diederik Bertels een voorzet uit een vrije schop de bal net over. Alex Iliopoulos lanceerde nog voor rust een schot op het doel die de doelman tot een uiterste poging dwong om zijn doel schoon te houden.
In de tweede helft een vergelijkbaar beeld. Esto was meer aan de bal maar kreeg nu wel meerdere doelrijpe kansen. De grootste was in vrijstaande positie de bal naast het doel koppen. Na deze aanvalsgolven ging ASC wat meer druk geven. De aanvalsinitiatieven kwamen het meest over links. De beste kans was van Victor Schipholt. Hij zag zijn inzet in het zijnet verdwijnen. “Over het geheel genomen is de uitslag terecht”, vertelde Stefan. “Voor de derde keer geen tegendoelpunt hoeven te incasseren en 7 punten uit de laatste drie wedstrijden. Een goed resultaat. We zullen punten moeten blijven halen om nacompetitie te ontlopen”.